Хоолны амтыг сайжруулах халбага

Сэтгүүлч: Г.Баянжаргал

7 жил

Дизайн студи Michel/Fabian хоолны амтыг сайжруулах чадалтай  халбагыг бүтээжээ. Goûte нэртэй, хурууны хэлбэртэй халбага нь зузаан, өтгөн хоолнуудад зориулсан ба зөгийн балны хутгууртай төстэй.

©Joe Sarah

Бүтээгч Фабианы хэлсэнээр энэ халбага нь хоолыг ам руугаа шууд хийхээс илүүтэй хуруугаараа долоохтой төстэй учраас хоолны амтыг сайжруулж, илүү гоё амттай болгоно. 

Оксфордын их сургуулийн Кроссмодал Судалгааны Лабараторитой хийсэн туршилтаар Goûte халбагаар идсэн хоол жирийн халбагаар идсэнээс 40 хувиар амттай байжээ.

Фабианы хэлсэнээр “бидний идсэн хамгийн амттай бөгөөд дурсамжтай хоол идсэн туршлагууд хэрэгсэлгүй идэхэд байдаг. Гараараа идэх, хуруугаа хөхөх эсвэл тавагаа долоох бол хүнд байдаг байгалийн араншин.”

Goûte  халбага Michel/Fabian студийн вебсайтанд 27 £ буюу 87.000 төгрөгөөр зарагдаж байна. 

©Joe Sarah

 

 

Анхааруулга: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Bestnews.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах хэрэгтэй.
Та мэдээнд саналаа өгсөн байна
1000 Сэтгэгдэлээ бичнэ үү